Nagycsoportos kolléganőm megkért, kísérjem el őt, és hat nagycsoportosát a Magonc-napra.

Örömmel mondtam igent, hiszen már többször vettem részt ezen az eseményen saját nagycsoportosaimmal, s mindig pozitív élményekkel tértünk haza.

Az idei Magonc a Százszorszép ovi pedagógusainak ötletes, és rendhagyó szervezése által nyújtott élménydús programot minden résztvevő gyermeknek, és pedagógusnak. Kihasználva egyedülálló adottságukat, játékos feladatokkal tarkított kirándulásra invitáltak bennünket a Merzse mocsárhoz, pontosabban a kis Merzséhez.

Munkám során környezettudatos szemléletem igyekszem óvodásaim értékrendjébe plántálni, s rajtuk keresztül a családok szemléletmódját is formálni. A Magonc-nap is erről szól: játékos cselekedtetés által gyermekeink környezettudatos magatartását formálni, ismereteiket bővíteni, elmélyíteni.

A gyerekek a játékos feladatok közben vízi és vízparti állatokká változhattak, madarakkal, fákkal ismerkedhettek, megtudtuk, hogy az év madara a tengelic, közelről vizsgálhattak madárfészket, madártojást, szemétszedő manókká változhattak, „madáreleséget” gyűjtögethettek.

A tiszteletünkre háziállatokat hoztak a mezőre, sőt még egy őzbak is átszaladt előttünk, mintha csak üdvözölné a gyerekeket ezen a csodás májusi délelőttön.

Az idei program sem okozott csalódást. A gyerekek, s velük együtt mi pedagógusok is nagyon jól éreztük magunkat. Kellemesen elfáradva, hasznos ismeretekkel gazdagodva, friss levegőn töltött tartalmas délelőtt után tértünk vissza óvodánkba.

Z.J. – Rákosmenti Összefogás Óvoda