Februári lapunkban adtunk hírt arról, hogy idén 7 utcánkban készül aszfaltterítés az amúgy igen elhasználódott útfelületen.

Azóta az önkormányzat kiírta a közbeszerzést és eredményt is hirdetett, de a beérkező ajánlatokból az derült ki, hogy a költségvetésben félretett pénz nem elegendő a teljes költségekre. Ezért az a döntés született, hogy minden utcában lesz útjavítás, de a Toldi, a Postakürt és a Csendítő utcákban „csak” szórt bitumenes felületzárással. Erre a beavatkozásra is 3 év garanciát vállal a kivitelező úgy, mint az aszfaltzárásra is. 

Érdeklődtünk a képviselőknél is, akik szomorúan fogadták el a tényt, hogy a januárban megszavazott összegből nem jut mindenre, de elmondták, hogy időközben a Parlament előtt van egy olyan javaslat, amelyik értelmében a Kormány a következő 3 évben a főváros összes földes utcájának aszfaltozásához biztosítaná a szükséges forrásokat. Ez a keret meghaladja a 4,3 milliárd forintot, amiből a kerületünknek több mint 1 milliárd jutna. Döntés ma még nincs ebben a kérdésben, de legalább van remény az extra forrásra, amiből csak és kizárólag utakat lehetne építeni a kerületben és a városrészünkben is.

Idén ismét sokat kilincseltek a helyi képviselők a polgármesternél, aminek végre eredményét is láthatjuk a 2017-es évben

Évek óta nem épült új aszfaltút a városrészünkben, cserébe idén 7 utcánk kap aszfaltterítést. Ennek próbája tavaly készült el az Alsókörtvélyes, illetve a Görömböly utcában (Sáránd u.-Zsigmond u. között), ilyen felületzárást kapnak a következő utcáink:

•Oszlop utca (21,6 millió)

•Csendítő utca (Rákoskert sugárút és a Pásztortűz u. között) (7,6 millió)

•Kőrösszeg utca (8,5 millió)

•Ököl utca (Szigetcsép utca és a városhatár között) (5,2 millió)

•Postakürt utca (7,6 millió)

•Postamester utca (Bodonyi utca és a Zsigmond utca között) (30,5 millió)

•Toldi utca (Bodonyi utca és a Sáránd utca között) (10,1 millió)

Ez összesen 91 millió forintot jelent. Erre a fejlesztésre már régóta vártak a helyiek, leginkább az adott utcában élők és az ott közlekedők. Fontos, hogy idén nem az ún.”kerítéstől kerítésig” történik az utcák megújítása, hanem a régen elkészült, vagy mára már csak nyomokban meglévő burkolat kap egy aszfaltterítést és egy murvázott padkát. Fontos, hogy akik kérik, azok minél előbb jelezzék a képviselőjüknek, hogy szikkasztóárokra is szükség lenne, hiszen az elkészült utak minőségét azzal lehet a legjobban megőrizni, ha nem azon folyik az utca le, vagy keresztül az vize.