Él köztönk egy olyan sportember, aki néhány hónapja elhatározta, hogy megmássza az Alpok néhány csúcsát és ezekre a túrákra magával viszi a kerületi lobogót.

Az elképzelésével meg is kereste a helyi képviselőt, mivel Szárazhegyen lakik - így Hatvani Zoltánt és elmesélte neki az ötletét. A képviselő kerületi zászlóval nem tudott szolgálni, de azonnal felajánlott egy rákoskerti lobogót. A sportember – Séllei Gábor - átvette a zászlót és megígérte, hogy a csúcsról „jelentkezik” majd néhány fotóval. Ez így is történt, hiszen 2017.06.28-én megérkeztek a fotók és a lent olvasható beszámoló:

Nem értük el a 3798 méteres csúcsot, 3454 méteren visszafordultunk túravezetőnk javaslatával egyetértve. Kockázatos lett volna, várnak otthon, egyáltalán nem bánom.

Hajnal 3:45-kor indultunk szakadó esőben, szétáztunk, ketten vissza is fordultak a csapatból, Lacival és Vezetőnkkel mentünk tovább. Felküzdöttük magunkat az utolsó hüttéig (gleccseren, sziklákon), de ott győzött a józan ész, a radarkép rosszul nézett ki. Visszaereszkedtünk 2900-ig, majd meghódítottunk egy másik 3000-est. Megismertem egy új világot, ami egyáltalán nem veszélytelen, viszont csodálatos! Nem voltam még a Holdon de kb. ilyennek képzelem:)

Az újság nevében is gratulálunk lakótársunknak, aki elárulta, hogy a következő terve a New York Maraton lesz, ahová már meghívót is kapott a szervezőktől.

Séllei Gábor FB