Az ország valamennyi köznevelési intézményéhez hasonlóan iskolánkban is megkezdődött a 2017-2018-as tanév 2017. szeptember 1-jén.

A tanévkezdés számunkra, pedagógusok számára évenként visszatérő módon az erkölcsi alapok, az értékek, a tudás átadásának megkezdését jelenti. Örömmel számolok be minden kedves rákoskerti polgárnak arról, hogy idei tanévünkben tanulólétszámunk tovább nőtt. A nyugdíjazás, illetve egyéb okból távozott pedagógus kollégáink helyére megtaláltuk a nyár folyamán a megfelelő szakos pedagógusokat, így valamennyi évfolyamon, illetve szakon biztosított a szakos ellátottság. Intézményünk fenntartója és működtetője, a Kelet-Pesti Tankerületi Központ vállalásában elkészültek az induló első osztályok tantermei, valamint a vizes helyiségek kifestése, sor került az aulába vezető lépcső csúszásmentesítésére, az aszfaltos udvar kiszáradt, ezáltal balesetveszélyessé váló fáinak kivágására. Önerőből megoldottuk az udvari kiülők, az udvari bordásfalak mázolását, két tanterem festését. A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködve tovább bővül az iskolánkban elérhető hangszeres oktatás palettája: a zongora mellet immáron klarinéton is tanulhatnak diákjaink, illetve elindítottuk a zenei előképző (szolfézs) képzést. Munkatervünk új elemeként indítjuk útjára a Szülők Klubja programsorozatot, melyre tisztelettel hívok és várok minden érdeklődő szülőt. Tanévnyitó ünnepélyünkön idei tanévünket Antoine de Saint-Exupéry idézetével nyitottam meg: „Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az oldhatatlan vágyat a végtelen tenger iránt.”

Iskolánk közössége valamennyi tagjának, a rákoskerti családok számára sikeres, eredményes, egymásra odafigyelő, alkotó tanévet kívánok!

Csébi András intézményvezető