Valótlanságokat közölt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amit hamarosan átvett az RTL Klub, Index, Magyar Narancs, hupp.hu, 444 stb. + néhány kerületi facebookos csoport. Ezzel a tartalommal jelent meg a magát pártnak nevező viccklub bombahíre:

 

„De jó, hogy felelős, a pénzt értelmes dolgokra költő önkormányzatok vannak! A Facebookon írta meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy egy lepukkant rákoskerti padot kékre festettek, mire jött az önkormányzat, és újrafestette a padot piros színűre. „Nyilván a városvezetés különös vonzalmat érez az R:214 G:26 B:11 (RGB) árnyalatú, marxi vörös fantázianévre hallgató színárnyalat iránt” – írja a párt helyi szervezete, és ilyenkor nagyon jó dolog arra gondolni, hogy a munkájukat mennyire komolyan vevő, az emberekért küzdő önkormányzatok vannak ebben az országban.”

Talán nem vicces, de mi az igazság:

Augusztus elején ismeretlenek átfestették a kerületi önkormányzat egyik padját Rákoskerten a Sáránd utca-Rákoskert sugárút sarkán. Megosztották élményüket a FB-on, hamar felkapta a média. Ezzel akarták felhívni az önkormányzat figyelmét az elhanyagolt (?) közterületre. A terület önkormányzati képviselőjének elmondása szerint ez a terület az egyik legszebb a körzetében, hiszen az egyik legforgalmasabb csomópontban található. Évekkel ezelőtt a helyi vállalkozókat bevonva kezdődött el ennek a területnek a rendbehozatala. 7 évvel ezelőtt megakadályozták, hogy ezen a területen szelektív hulladékgyűjtők kerüljenek elhelyezésre. Ezután 5, majd 4 férőhelyes térköves parkoló lett kiépítve. Öt évvel ezelőtt virágsziget létesült, majd évekkel ezelőtt egy gyönyörű virágállvány lett elhelyezve. A főváros két éve építette át a kereszteződést, akkor füvesítés és parkosítás is történt. Idő közben egy használaton kívüli épületet is lebontottak és fásítottak a területen. A helyi COOP tulajdonosa világítós zászlórudat és virágszigeteket épített, sőt az egész üzlet előtt újjáépítette az elhasználódott járdát, ami évekkel ezelőtt térkő burkolatot kapott. A környéken összesen 8 db utcai szemetes van, amit hetente ürít a Rákoskerti Parkgondnoki szolgálat. A füvet kéthetente nyírják és a nyári időszakban locsolják is a kiteresedések füvét. Ebből egyértelműen látszik, hogy a Kutyapárt akciója csupán egy értelmetlen, politikai figyelemfelhívás volt, amiben jobbító szándéknak nyoma sincs. A képviselő elmondta, hogy a rongálás után a padot a lányával újrafestették, ezzel ismét olyan lett, mint 13 „társa” Rákoskerten. Amíg ő irányítja a körzetet, addig a beton lábú padok hagyományosan piros deszkával lesznek felszerelve. Hatvani Zoltán az RTL Klub híradójának elmondta, hogy ha valaki segíteni akar a padok festésében, akkor azt szívesen veszi. Sajnos ez a műsorban már nem hangozhatott el. 

Lassan elkezdődik az országgyűlési választás kampánya, de a képviselő reméli, hogy a pártok és aktivisták (Kutyapártnál passzivisták) nem rongálással és a helyiek bosszantásával, hanem szabályos és legális módszerekkel fogják népszerűsíteni jelöltjeiket!