Útjavítások Rákoskerten a 9. evk.-ben

Korábbi cikkünkkel ellentétben három utcánk (Toldi, Postakürt, Csendítő) nem aszfaltterítést, hanem szórt bitumenes felületzárást kapott. Ennek oka, hogy a februárban elfogadott kerületi költségvetésben erre a célra félrerakott pénzösszeg nem lett elegendő az aszfaltra. A testületi döntés után a hivatal kiírta a közbeszerzést, de a vállalkozók jelentősen magasabb árakat adtak meg, mint amennyit a képviselők korábban elfogadtak – dönteni kellett, hogy elmarad az útjavítás, vagy egy gyengébb, de jelentősen olcsóbb megoldást választanak. Így maradt a bitumenes technológia. Ezekre a munkákra is három év garanciát vállaltak az építők, de tapasztalatból tudjuk, hogy ezek az utak azért nem nyújtanak olyan “komfortérzetet”, mint az aszfaltozott utak. Másik három utcánk (Kőrösszeg, Postamester, Ököl) aszfaltozása a lapzártáig nem indult meg, de képviselőnk tájékoztatása szerint a megrendelést kiadta a hivatal.

Sajnos az útépítéseknél is tapasztalható az, ami az építőiparban majd mindenhol, hogy jelenleg a kivitelezők kapacitásának 100%-a le van kötve, vagyis manapság a vállalkozók válogatnak a munkák között és a kiadott megrendeléseket csak több hónapos csúszással tudják teljesíteni.

 

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) Útjavítások Rákoskerten a 9. evk.-ben bejegyzéshez

 1. Kékkői Zsuzsa szerint:

  Tisztelt Illetékesek! Nagy örömünkre szolgál ha látjuk az utcák felújítását. Jó érzés látni Rákoskert fejlődését! Egyre szebb környezetünk! A Borzavár utcában lakom és mindig egy kicsit mostohagyereknek érezzük magunkat! Valahogy mi maradunk mindennek a végére! Aszfalt útról álmodozunk de jelenleg azzal is beérnénk ha végre kijavítaná valaki az utcánkat! Több mint egy éve borzalmas állapotban van, kerülő úton járunk haza! Férjem 3x is kijavítgatta ,önerőből hozott tört aszfaltot, de már ez kevés! Nagyon hálásak lennénk ha történne valami! Más! Nagyon jó ötlet itt- ott a muskátli állvány, szép is, de arra nem gondolt senki hogy a Pesti út Szigetcsép sarkán eltakarja a kilátást az amúgy is nehézkes kereszteződésben! Köszönöm hogy meghallgattak! Áldott szép ünnepeket kívánok! Tisztelettel : Kékkői Zsuzsa

  • Hatvani Zoltán szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   A Borzavár utca és környéke (Ráspoly, Rákoskerti, Csengés, Bögöte, Dalnok egy része, Pányva, Holdsugár, Zsigmond, stb.) valóban “mostohagyereknek is tekinthető”, hiszen ezekben az utcákban készült el utoljára a szennyvízcsatorna. A 2015-ös befejezés után a “föld” utcák helyreállítása történt csak meg, de itt egy kicsit csaltunk, mert a korábban a nem hivatalosan elkészült szórt bitumenes utcákat “építették” újra a csatornaépítők. A csatorna után minimum 5 évnek kell eltelnie a végleges tömörödés érdekében, addig nem érdemes aszfaltozni, mert úgy járnánk, mint a Görömböly utcában, ahol a csatornaépítők a sok-sok kellemetlenség miatt aszfaltborítást csináltak az építkezés után. Láthatjuk ennek eredményét, hiszen a sokadik vízcsőtörés után a sokadik aszfaltjavításra is sor került már. A muskátli állványok valóban nagyon szépek. Két állvány esetében történt áthelyezés, így az Ön által említett állvány is beljebb került egy méterrel.

 2. Ilona szerint:

  Nagyon örültünk a burkolásnak. Azonban a Csendítő utcai bitumenes szórású úton már az első eső után (kb. 2 hét múlva) két kátyú keletkezett, azóta már több is van. Nem lehet mondani, hogy kiváló minőségű lenne.
  Talán a terítés után egy nagyobb fajta úthengerrel jobb minőséget lehetne produkálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.