A Budapest XVII. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola őszi hónapjai, karácsonyvárása

Iskolánk mindennapjainak mozgalmassága a tanévnyitó óta eltelt időszakban ismételten
megmutatkozott.
Szeptember második hetében a hatodik évfolyam osztályai Szilvásváradon erdei iskola keretében egészítették ki mindazon tudásukat, amelyeket az iskolában megszereztek. Koszorúzással, vetélkedővel, fáklyás felvonulással emlékeztünk iskolánk névadójára, Kossuth Lajosra.
Október elején nemes tradícióinknak megfelelően Benedek Elek, a nagy mesemondó születési időpontjára emlékezve mesenapot szerveztünk, hogy gyermekeinket még jobban beavassuk a magyar népmesék világába. Október 3-án a zene világnapja alkalmából vendégül láthattuk a Pénzügyőr Zenekart, akik nagyszabású koncerttel emlékeztettek bennünket a zene mindenhatóságára. Október 6-án az Andráshida utcai emlékparkban, illetve az iskolánkban róttuk le tiszteletünket 1849 mártír hősei előtt. Állatkerti programok keretében erősítettük gyermekeinkben az állatvilág iránt érzett felelősségtudatukat. Ugyancsak október hónapban tartottuk meg az idei tanévben elindított Szülők Klubja programsorozatunk első rendezvényét, melyen igen szép számmal jelentek meg az érdeklődő szülők. Örökös Ökoiskola lévén természetesen nem feledkeztünk meg az őszi papírgyűjtés fontosságáról. Az őszi szünet előtt tanulóink gyümölcstálak készítésében jeleskedtek. Az 1956-os forradalom és szabadságharc ebben a tanévben több vonatkozásban is prioritást élvezett. Vendégül láthattuk vitéz Szelepcsényi Sándor urat, a Rákoskerti Polgári Kör, valamint a Rákosmenti ’56-os Alapítvány elnökét, hogy a nyolcadikosok történelem, illetve osztályfőnöki óráján beszélhessen Rákoskert ’56-os történéseiről, arról, hogy testvére, Szelepcsényi Ernő milyen szerepet töltött be a Nemzetőrség helyi parancsnokaként ezekben a reményteljes október végi – november eleji napokban. Október 20-án az iskolai műsorunkat követően az iskolai diákönkormányzattal együtt helyeztük el koszorúnkat az országzászlónál a Nyomdász utca és az Erzsébet körút sarkán. November 4-én fáklyás felvonulás, valamint emlékező gondolatok közepette adtuk át az ’56-os vándorzászlót a Budapest XVII. Kerületi Körösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetőjének.
Már októberben elindultak, november hónapban pedig tovább folytatódtak tanulmányi versenyeink házi, illetve kerületi szinten, hiszen a tehetséggondozás iskolánk egyik alapvető feladata, hivatása: Bolyai matematika verseny, Varga Tamás matematika verseny Agyafúrtak alsó tagozatos háziversenye, házi, illetve Simonyi Zsigmond helyesírási verseny kerületi fordulója. Az érdeklődő szülők nyílt órák keretében kaphattak képet iskolánk nevelő – oktató tevékenységéről, gyermekeik teljesítéséről. A hónap végén a Szülők Klubja rendezvénysorozatunk újabb programjaként Dr. Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője tartott nagysikerű előadást mintegy 130 érdeklődő szülőnek a mai magyarországi droghelyzetről.
December második szombatja ismét a tornászokról szól: ezen a napon rendezzük meg a 21. Rákoskerti Tornakupát, amelynek keretében mintegy 86 csapat, közel 500 versenyzője méri össze tudását torna sportágban. Természetesen a karácsonyi készülődés idén sem maradhat el: mézeskalács-sütéssel, az idősek számára megrendezendő karácsonyi műsorral a Rákoskerti Művelődési Házban, a szülőkkel együtt készített karácsonyi meglepetésekkel, osztálykeretben megtartott karácsonyokkal, és minden évben megújuló dekorációval készülünk az ünnepre.
A Kerti Levél minden kedves olvasójának kívánok iskolánk egész közössége nevében békés, áldott, boldog karácsonyi ünnepet, reményekben, elképzelésekben, eredményekben gazdag új esztendőt, a téli szünidőben pedig töltekező, minél több, családban együtt eltöltött napokat!

Csébi András
intézményvezető

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.