21. Rákoskerti Tornakupa a Budapest XVII. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskolában

A Budapest XVII. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola 2017. december 9-én, szombaton rendezte meg a 21. Rákoskerti Tornakupát. Iskolánk tradícionális rendezvényei, programjai közül ez a rendezvény az egyik legmeghatározóbb, országos lefedettségű sportesemény. Az idei alkalommal mintegy 86 csapat közel 500 versenyzője mérte össze tudását torna szakágban. Az egész napos torna versenyzés fő helyszíne a tornaterem, ezen kívül azonban iskolánk egész épületét „belakják” a különböző korcsoportba tartozó versenyzők és felkészítőik. Nevelőtestületünk tagjai az eredményhirdetésre váró versenyzőket, kísérőiket színes, választékos programokkal (kézműves foglalkozások, számítógépes animációk) várják különböző helyszíneken. Az idei megmérettetés az elmúlt évekhez hasonlóan nagyon szép eredményeket hozott iskolánk számára:

Fiúk:  I. korcsoport   2. hely,   II. korcsoport   1. hely,     III.  korcsoport  3. hely

Lányok:  mindhárom korcsoportban első helyezés a budapesti mezőnyben.

Ennek a nagyszabású sporteseménynek az előzményei az 1990-es évek közepére, 1995-re nyúlnak vissza. Az azóta eltelt időszakban mindösszesen két alkalommal, 2002-ben, illetve 2003-ban nem rendeztük meg az intézmény átépítése, bővítése miatt. A kezdést követő évek egyre gyarapodó sikerei, a versenyre nevező csapatok folyamatos bővülése kivívta a szakma, a partnerközösségek, a helyi szervezetek elismerését. A versenyre nevező csapatok jelentős része visszatérő vendég nálunk, hosszú idő óta elviszik a verseny hírét szűkebb pátriájukba, öregbítve ezzel iskolánk hírnevét.

Szólnom kell azonban mindazokról, akik az évek hosszú sora óta lehetővé teszik ennek a nagyszabású programnak a megszervezését, megvalósulását. Köszönetemet fejezem ki mindenek előtt  Villám Károlyné (Panni néni), valamint Sasvári László (Laci bácsi) testnevelő kollégáimnak, iskolai közösségünk valamennyi dolgozójának, akik az ügy melletti szilárd kiállásukkal, tevékeny közreműködésükkel bizonyítják elkötelezettségüket. Fohsz Tivadar alpolgármester úr, valamint Hatvani Zoltán képviselő úr évek óta töretlen anyagi támogatása, a szülői partnerközösség önzetlen közreműködése, a szponzoráló cégek, vállalkozások, magánszemélyek anyagi, erkölcsi támogatása, segítő részvétele mind-mind abba a körbe tartozik, ami nélkül egy ilyen országos lefedettségű sportesemény nem kerülhetne megrendezésre.

Őszintén kívánom, hogy az előttünk álló esztendők iskolakrónikái között továbbra is előkelő helyen szerepeljen ez a rendezvény, amely iskolánk, szűkebb környezetünk hírét messze földre eljuttatja, legközelebb 2018 decemberének elején.

Csébi András

intézményvezető

Kattintson a videóra!

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.