Történelmi diákolimpiai siker

A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai az elmúlt évtizedekben a torna és a labdarúgás sportágakban jeleskedtek a diákolimpiai versenyeken. Két évvel ezelőtt az iskola testnevelő tanára, Hamar Pál a tisztes helytállás reményében indította el a III. korcsoportos leány kézilabda csapatot a budapesti kiíráson. Idén ugyanezen korosztály fiú tanulói próbáltak szerencsét.

A csoportból a fiúk a második helyen jutottak tovább a budapesti négyes döntőbe. Ezzel a több mint fél éve kitűzött célt már teljesítették. A „Final4” nem ígérkezett könnyűnek, hiszen közel két órán belül két mérkőzést kellett lejátszani. A Csanádi Árpád Sportiskola ezúttal „túl nagy falatnak” bizonyult. A bronzmérkőzésen azonban hatalmas csata zajlott, ahol az utolsó fél percben dőlt el a harmadik hely sorsa.

A csapat a sikerével beírta magát mind az iskola, mind a kerület diáksport történelmébe. A szakmai stábot erősítette Zentai Gábor is, aki a Kossuth iskolában évek óta sikeresen oktatja a szivacskézilabdázást.
A Budapesti Kézilabda Diákolimpia bronzérmes csapat tagjai: Gébele Tibor, Soós Máté, Zentai Márk, Bozsik Péter, Berta Csongor, Kopacz Olivér, Fátyol Balázs, Sarkady Barnabás, Záhonyi Benedek, Kovács Marcell, Baran Bertalan, Paksz Róbert, Fodor Péter, Ágoston András, Szemes Levente.

Eredmények
A-csoport
Budapest XXIII. ker. Török F. Ált. Isk. – Budapest XVII. ker. Kossuth L. Ált. Isk.: 17-5
Budapest XVII. ker. Kossuth L. Ált. Isk. – Medgyessy F. Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk.: 20-13
Négyes döntő
Elődöntő
Csanádi Árpád Ált. Isk., Sportisk. és Középisk. − Budapest XVII. ker. Kossuth L. Ált. Isk.: 31-11
Bronzmérkőzés
Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium − Budapest XVII. ker. Kossuth L. Ált. Isk.: 14-15

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.