Állatok napja a Rákosmenti Százszorszép Óvodában

Óvodánk pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap a környezet tevékeny megismertetése gyermekeinkkel. Mint a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Bázisóvodája igyekszünk példamutatóak lenni minden környezetünkkel kapcsolatos tevékenységünkben.
A mi gyermekeink nem tépik le a növényeket, nem tapossák, és nem kínozzák a bogarakat. Nem bántják, hanem gondozzák az állatokat. Nem rongálnak, nem szemetelnek. Ismerik a víz értékét, ezért nem folyatják feleslegesen. Gyűjtik az újrahasznosítható hulladékot.
Ennek jegyében 2018. szeptember 29-én, szombaton tágra nyitottuk óvodánk kapuit és nagy szeretettel, izgalommal és sok színvonalas programmal vártuk gyermekeinket és szüleiket. Meglátogattak bennünket a már iskolába járó, volt óvodásaink is. Ezen a napon közel 130 gyermek és családja élvezhette a Palinta Együttes „Állattár” című zenés műsorát, Lovranics Júlia író, mesemondó, környezeti nevelő meséit és Kozsa Csaba, a Visegrádi Erdei Művelődési Ház oktatójának játékos ismeretterjesztő előadását. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is képviselte magát a rendezvényen. A termekben az óvó nénik barkácsoltak, természetismereti játékokat játszottak a gyerekekkel. A büfében, amit dadusnénijeink működtettek palacsinta, pattogatott kukorica és üdítő várta a vendégeket. A gyerekeknek, szülőknek emléklappal köszöntük meg a családi napon való részvételt.
Kellemes napot töltöttünk el a családokkal.
Programunkat támogatta a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzat Erőforrás Bizottsága.
Ezúton köszönjük mindenkinek a részvételt és a támogatást!
Jövőre velünk ugyanitt!

a Rákosmenti Százszorszép Óvoda munkatársai

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.