Makovecz megemlékezés

Makovecz Imre világhírű építész halálának hetedik évfordulója alkalmából 2018. szeptember 27-én megemlékezést tartott a Rákoskerti Templom Alapítvány
ezúttal is, méltó körülmények között, a Rákoskerti Művelődési Ház színháztermében.  Megjelent a Mester özvegye, valamint családtagok továbbá Osskó Judit Ybl Miklós- és Príma Primissima-díjas építész, televíziós szerkesztő, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Rákosmente Önkormányzatának képviseletében Fohsz Tivadar alpolgármester és Hatvani Zoltán rákoskerti önkormányzati képviselő. A református egyház részéről Bej Attila lelkész, valamint Sarkadi Zsolt, a református egyházközség főgondnoka.
Jó érzéssel nyugtázhattuk, hogy a szép számmal megjelent rákoskerti lakosok megtöltötték a termet. Janikné Megyery Rita a Rákoskerti Templom Alapítvány elnöke tartott rövid, meghitt bevezetőt, majd Bej Attila lelkésszel közös áhítattal kezdtük a kegyeleti megemlékezést.
Osskó Judit – máshol eddig nem látható – erre az alkalomra összeállított filmjében találkozhattunk Makovecz Imre életével, hitvallásával, hazaszeretetével, igaz valójával. Lenyűgöző volt az összeállítás, mert egy rendkívül következetes, hiteles ember megnyilvánulásának lehettünk szem- és fültanúi, visszamenőleg az 1970-es évektől. A film felelevenítette a Mester életművének alkotásait, az 1964-es velencei Cápa házat, a Sárospataki áruházat, Művelődési Házat, az 1992 évi sevillai világkiállítás magyar pavilonját, a piliscsabai Stefaneumot, az erdélyi vargyasi református templomot és a felsorolhatatlanul sok, a hazánk és az elszakított országrészek területén megvalósult épületeit.
A megemlékezés során megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel Fohsz Tivadar alpolgármester, valamint Sarkadi Zsolt a református egyházközség főgondnoka is.
Beszámolómat a Mester szavaival zárom, amelyet a 2016. évi Kerti Levél cikkéből idézek:
„A szavak ideje lejárt, cselekedni kell!”- Makovecz Imre

Zsigóné Meggyes Ildikó

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.