Egy petíció margójára

  1. október 3-án otthonában fogadta Hatvani Zoltán B.Gábort (nevét a képviselő nem adta ki, mert a találkozó alkalmával erre nem kért engedélyt), aki egy a Bottyán utca lakói által aláírt petíciót hozott magával. Az írásos kérés, követelés a Bottyán utca minél hamarabbi felújítását kérte a helyi önkormányzattól. A képviselő vállalta, hogy az aláírásokkal megtámogatott „követelést” az önkormányzati választások után eljuttatja az új polgármesterhez. Ez azóta megtörtént, Horváth Tamás átvette a petíciót.

A képviselő reakciója a témával kapcsolatosan a következő, ezt B. Gábornak is elmondta a Dalnok utcai beszélgetés során:
„Augusztus 27. és szeptember 10. között minden lakót felkerestem az otthonában és a lakóhelyünk problémáiról kérdeztem. Ezen sétám során több Bottyán utcai lakóval is találkoztam személyesen, sőt két lakótól írásban is kaptam észrevételeket, de egyikük sem jelezte felém a készülő petíciót. Több lakó is szóvá tette az aszfaltozást, nekik is elmondtam, hogy két lehetőség van. Az egyik, amit pl. a Kőrösszegben és az Alsókörtvélyesben is alkalmaztunk, mely szerint az önkormányzat aszfaltoz, de nem készül padka, szegély, kocsi beálló és vízelvezetés sem. Ez útjavításnak minősül, nekünk erre van talán forrásunk a költségvetésben. A másik lehetőség az útépítés. Ennek kapcsán a helyi önkormányzat kiépíti a vízelvezetést és ezután a Fővárosi Önkormányzat ígérete szerint a főváros megépíti az utcát kerítéstől kerítésig. Ez azt jelenti, hogy elkészül a padka, szegélykő, kocsi beálló és a zöldfelület is megújul.”

Az új főpolgármester álláspontját e témában viszont jelenleg még nem ismerjük, így ma még senki sem tudja megmondani, hogy a főváros fog-e utat, utcát építeni a kerületünkben.

Egy biztos, jelenleg legalább öt olyan utcánk van, amivel valamit kezdenünk kell, mert állapotuk siralmas:
• Görömböly utca a Sáránd utca és a Bodonyi utca között
• Ököl utca a Pesti út és a Szigetcsép utca között
• Becske utca teljes hossza
• Andrásfa utca a Bodonyi utca és a Sáránd utca között
• Bottyán utca teljes hossza

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.