Sikeres a „járdabarikádok” felszámolása a közterületen

2019 júliusában hirdette meg ezt az akciót Hatvani Zoltán a Kerti Levélben. A járdabarikád szót egy Bögöte utcában élő lakótársától kölcsönözte, akit nagyon zavart az ingatlanok előtti elhanyagolt közterület. Ő kereste meg a képviselőt és hívta fel a figyelmét néhány olyan helyszínre, ahol ez az elhanyagoltság már veszélyes is. A gondozatlan bokrok, fák sérülést okozhatnak a gyalogosoknál, vagy kiszakíthatják az ott sétáló ruházatát is, de sok esetben gátolja a kereszteződések belátását, ami szintén balesetveszélyes.

Ennek a megkeresésnek köszönhetően a képviselő meghirdette azt a lehetőséget, hogy aki ilyen gondozatlan területet lát és ennek felszámolásában tevékenyen is részt venne, az egyeztessen a képviselővel, aki segít a terület kipucolásában.

Az akció sikeres, eddig 23 helyszínen lett „felszabadítva” a gyalogjárda. A közterületen végzett munkához Hatvani Zoltán beszerezte a szükséges engedélyeket, így legálisan gallyaztak fákat, vágtak vissza bokrokat, vagy nyírtak füvet a rákoskerti helyszíneken.

A Postakocsi utcában volt olyan cím, ahol a több órás munka után kiderült, hogy a visszavágott dzsungel alatt még járda is van, erről a környék lakói már meg is feledkeztek. A Görömböly utcában két helyszínen is (mindkettő lakatlan ingatlan) megjelent a képviselő az utánfutójával és a bejelentő segítségével kipucolták a területet.

Két alkalommal önkormányzati területen is kellett gallyazni. A Rákoskert sugárút-Sáránd utca sarkán a megnőtt bokrokat kellett visszavágni, amihez a képviselő nem kért a bejelentőtől segítséget, hiszen ez amúgy is kerületi feladat. A Zsigmond utcában a takarítást látva egy lakó megkérdezte, hogy jöhet-e ő is segíteni, így a nap végére már hárman kötegelték a gallyakat és pucolták ki a fák tövét.

A legnagyobb munka a Toldi Miklós utca és a Perec utca sarkán volt, itt 40 méteres szakaszon egész nap dolgozott a Rákoskerti Parkgondnoki Szolgálat egyik munkatársa. Érdemes volt, a környék lakói is nagyon meg voltak elégedve a keletkezett állapottal.

Ha Ön is lát gondozatlan közterületet, akkor csak annyi dolga van, hogy jelezze ezt a képviselőnek és egy megbeszélt időben menjen Ön is segíteni takarítani.

Bejelentését itt megteheti:
e-mail: hatvani.zoltan@hatvanizoltan.hu és telefonon: 06/30 9440-203.

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.