Első tapasztalatok…

Ebben az évben először hirdette meg a Százszorszép óvoda a „Zeneovi” tábort.
„Zeneovi” foglalkozások már 5 éve vannak az intézményben Varga Zoltánné vezetésével, aki az „Így tedd rá!” módszer zenepedagógusa.
Ez a módszer Magyarország vezető népi játék és néptánc módszertana, melynek segítségével a gyermekek személyisége és képességeik komplexen fejleszthetőek.
Célja, hogy játékos formában, a hagyományos népi játékokon keresztül fejlessze a gyermekek mozgáskészségét. A mondókák, táncok és játékok segítségével fejlődik a játékkészség, mozgáskoordináció, ritmika, zenei hallás, térbeli tájékozódás, valamint a szociális készségek.
Esztétikus, színes, a gyermekek számára vonzó eszközökkel segíti a magyar néptánc alapjainak elsajátítását (pld, néptánc alapok babzsákkal, ugróiskolával, színes gumikkal,
rábaközi népi játékok, moldvai táncok, pünkösdi játékfűzés).
Ezeket a játékokat, foglalkozásokat a gyerekek és a szülők is nagyon megszerették az évek alatt, ez adta az ötletet a tábor megszervezésére.
A tábor programjában napi három zenei foglalkozáson vettek részt a gyerekek, zenei hangszereket barkácsoltak és nagy örömünkre még a szabadjátékok idejében is vidáman énekelgettek.
Szeretnénk köszönetet mondani Béres Károlyné intézményvezetőnek aki támogatta az ötletet és Fohsz Tivadar alpolgármester úrnak, aki engedélyezte tábort.
Köszönetet mondunk a Zrínyi út 261. szám alatti Gyümölcsváros üzletének és az Aranykalács pékségnek, akik támogatták, szponzorálták a gyermekek étkezését.
A gyermekek és szülők pozitív visszajelzései alapján hiszünk benne, hogy a „Zeneovi” tábor hagyománnyá válik a „Százszorszép” óvodában.
Játékban, dalban, táncban gazdag nyarat kívánunk!

Burai Jánosné táborvezető

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.