Megjelent a Kerti Levél decemberi száma

A nyomda az olvasók elnézését kéri a hibás vágásért!

Itt megtekinthető:

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

Egy petíció margójára

  1. október 3-án otthonában fogadta Hatvani Zoltán B.Gábort (nevét a képviselő nem adta ki, mert a találkozó alkalmával erre nem kért engedélyt), aki egy a Bottyán utca lakói által aláírt petíciót hozott magával. Az írásos kérés, követelés a Bottyán utca minél hamarabbi felújítását kérte a helyi önkormányzattól. A képviselő vállalta, hogy az aláírásokkal megtámogatott „követelést” az önkormányzati választások után eljuttatja az új polgármesterhez. Ez azóta megtörtént, Horváth Tamás átvette a petíciót.

A képviselő reakciója a témával kapcsolatosan a következő, ezt B. Gábornak is elmondta a Dalnok utcai beszélgetés során:
„Augusztus 27. és szeptember 10. között minden lakót felkerestem az otthonában és a lakóhelyünk problémáiról kérdeztem. Ezen sétám során több Bottyán utcai lakóval is találkoztam személyesen, sőt két lakótól írásban is kaptam észrevételeket, de egyikük sem jelezte felém a készülő petíciót. Több lakó is szóvá tette az aszfaltozást, nekik is elmondtam, hogy két lehetőség van. Az egyik, amit pl. a Kőrösszegben és az Alsókörtvélyesben is alkalmaztunk, mely szerint az önkormányzat aszfaltoz, de nem készül padka, szegély, kocsi beálló és vízelvezetés sem. Ez útjavításnak minősül, nekünk erre van talán forrásunk a költségvetésben. A másik lehetőség az útépítés. Ennek kapcsán a helyi önkormányzat kiépíti a vízelvezetést és ezután a Fővárosi Önkormányzat ígérete szerint a főváros megépíti az utcát kerítéstől kerítésig. Ez azt jelenti, hogy elkészül a padka, szegélykő, kocsi beálló és a zöldfelület is megújul.”

Az új főpolgármester álláspontját e témában viszont jelenleg még nem ismerjük, így ma még senki sem tudja megmondani, hogy a főváros fog-e utat, utcát építeni a kerületünkben.

Egy biztos, jelenleg legalább öt olyan utcánk van, amivel valamit kezdenünk kell, mert állapotuk siralmas:
• Görömböly utca a Sáránd utca és a Bodonyi utca között
• Ököl utca a Pesti út és a Szigetcsép utca között
• Becske utca teljes hossza
• Andrásfa utca a Bodonyi utca és a Sáránd utca között
• Bottyán utca teljes hossza

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

Beváltott ígéret

Nem szoktunk a képviselőjelöltek programjából idézni, de ezt most nem hagyhattuk ki:

  1. október elején jelent meg Hatvani Zoltán választási programja, amiben egy érdekes részt olvashattunk. Ebből idézzük a következő mondatokat:

„Legelső fejlesztés a körzetben egy kerekes-székes gyermek mindennapi közlekedését segítő beruházás, amit a főváros helyett mi fogunk megvalósítani:

  • Járdafelújítás a Sáránd utcában a Rákoskert sugárút és a Postamester utca között, így biztosítható lesz a Rákoskert sugárúton élő gyermek biztonságos közlekedése”
  1. október végére a Kerti Levél szerkesztőségébe is megérkezett egy meghívás, mely során az újraválasztott képviselő hivatalosan is átadta a megígért járdát. Az átadás során elhangzott, hogy nagyon sok helyen kell még megújítani a járdákat a körzetben, de ennek a szakasznak a megépítése erkölcsi kötelessége volt az önkormányzatnak.
    Ezek után már csak remélni tudjuk, hogy a következő öt évre megígért összes fejlesztés megvalósul, hiszen ez mindannyiunk érdeke!

A rossz idő beállta előtt az önkormányzat még próbált néhány apróbb kérést is teljesíteni:
• a bejelentések alapján a közterületről kivágtak 27 db. kiszáradt fát
• az Ököl utca tetején kitakarították az övárkot, ami mellé 5 db. facsemetét is elültettek. Ha a fák megmaradnak, akkor jövőre folytatják a területen az ültetést
• kihelyeztek egy új szemetest a Nyomdász utca és a Bodonyi utca sarkára, amit a Parkgondnoki Szolgálat fog ezentúl üríteni
• elkészült a „vandál biztos” szaletli a Vida-domb tetején

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

Sikeres a „járdabarikádok” felszámolása a közterületen

2019 júliusában hirdette meg ezt az akciót Hatvani Zoltán a Kerti Levélben. A járdabarikád szót egy Bögöte utcában élő lakótársától kölcsönözte, akit nagyon zavart az ingatlanok előtti elhanyagolt közterület. Ő kereste meg a képviselőt és hívta fel a figyelmét néhány olyan helyszínre, ahol ez az elhanyagoltság már veszélyes is. A gondozatlan bokrok, fák sérülést okozhatnak a gyalogosoknál, vagy kiszakíthatják az ott sétáló ruházatát is, de sok esetben gátolja a kereszteződések belátását, ami szintén balesetveszélyes.

Ennek a megkeresésnek köszönhetően a képviselő meghirdette azt a lehetőséget, hogy aki ilyen gondozatlan területet lát és ennek felszámolásában tevékenyen is részt venne, az egyeztessen a képviselővel, aki segít a terület kipucolásában.

Az akció sikeres, eddig 23 helyszínen lett „felszabadítva” a gyalogjárda. A közterületen végzett munkához Hatvani Zoltán beszerezte a szükséges engedélyeket, így legálisan gallyaztak fákat, vágtak vissza bokrokat, vagy nyírtak füvet a rákoskerti helyszíneken.

A Postakocsi utcában volt olyan cím, ahol a több órás munka után kiderült, hogy a visszavágott dzsungel alatt még járda is van, erről a környék lakói már meg is feledkeztek. A Görömböly utcában két helyszínen is (mindkettő lakatlan ingatlan) megjelent a képviselő az utánfutójával és a bejelentő segítségével kipucolták a területet.

Két alkalommal önkormányzati területen is kellett gallyazni. A Rákoskert sugárút-Sáránd utca sarkán a megnőtt bokrokat kellett visszavágni, amihez a képviselő nem kért a bejelentőtől segítséget, hiszen ez amúgy is kerületi feladat. A Zsigmond utcában a takarítást látva egy lakó megkérdezte, hogy jöhet-e ő is segíteni, így a nap végére már hárman kötegelték a gallyakat és pucolták ki a fák tövét.

A legnagyobb munka a Toldi Miklós utca és a Perec utca sarkán volt, itt 40 méteres szakaszon egész nap dolgozott a Rákoskerti Parkgondnoki Szolgálat egyik munkatársa. Érdemes volt, a környék lakói is nagyon meg voltak elégedve a keletkezett állapottal.

Ha Ön is lát gondozatlan közterületet, akkor csak annyi dolga van, hogy jelezze ezt a képviselőnek és egy megbeszélt időben menjen Ön is segíteni takarítani.

Bejelentését itt megteheti:
e-mail: hatvani.zoltan@hatvanizoltan.hu és telefonon: 06/30 9440-203.

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

Állatok napja a Rákosmenti Százszorszép Óvodában 2019. októberében


Óvodánk pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap a környezet tevékeny megismertetése gyermekeinkkel. Mint a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Bázisóvodája igyekszünk példamutatóak lenni minden környezetünkkel kapcsolatos tevékenységünkben.
A mi gyermekeink nem tépik le a növényeket, nem tapossák, és nem kínozzák a bogarakat. Nem bántják, hanem gondozzák az állatokat. Nem rongálnak, nem szemetelnek. Ismerik a víz értékét, ezért nem folyatják feleslegesen. Gyűjtik az újrahasznosítható hulladékot.
Ennek jegyében 2019. október 5-én, szombaton tágra nyitottuk óvodánk kapuit és nagy szeretettel, izgalommal és sok színvonalas programmal vártuk gyermekeinket és szüleiket. Meglátogattak bennünket a már iskolába járó, volt óvodásaink is. Ezen a napon közel 140 gyermek és családja élvezhette a Pesti Kisszínház „Tündérládikó” című műsorát, és Kozsa Csaba, a Visegrádi Erdei Művelődési Ház oktatójának játékos ismeretterjesztő előadását. A termekben az óvó nénik barkácsoltak, természetismereti játékokat játszottak a gyerekekkel, valamint totót töltöttek ki a felnőttekkel. A büfében, amit dadusnénijeink működtettek palacsinta, pattogatott kukorica és üdítő várta a vendégeket. A gyerekeknek, szülőknek emléklappal köszöntük meg a családi napon való részvételt.
Kellemes napot töltöttünk el a családokkal.
Programunkat támogatta a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzat Erőforrás Bizottsága és ellátogatottak hozzánk Fohsz Tivadar és Hatvani Zoltán rákoskerti képviselők is.
Ezúton köszönjük mindenkinek a részvételt és a támogatást!
Jövőre velünk ugyanitt!

a Rákosmenti Százszorszép Óvoda munkatársai

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

Megjelent a Kerti Levél legújabb, XXIX/5. száma

Itt megtekinthető:

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

Megjelent a Kerti Levél legújabb, XXIX/3. száma

Itt megtekinthető:

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

Elkészült a Sáránd utca egy szakaszán az új járda


Közel 10 éves hadakozás után végre megkapta az engedélyt az önkormányzatunk a Fővárostól, hogy a helyi városvezetés újítsa meg a járdát a Sáránd utcában a Pesti út és a Postamester utca között. Köztudott, hogy ezen a szakaszon busz közlekedik, így ez a terület a Fővárosi önkormányzat üzemeltetése alá tartozik. A járda és a hozzá tartozó támfalat június közepén adta át a kivitelező, akinek a munkavégzés során a területen álló fákat is meg kell gallyaznia. Erre azért volt szükség, mert a fák gyökereinél végzett munka miatt fontos volt a magas fák koronájának visszavágása. A teljes beruházás 18 millió forintba került, de a képviselők remélik, hogy így megint egy fontos és sokak által használt járdaszakaszt használhatunk évtizedekig biztonságosan!

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

MEGJELENT A RÁKOSKERT TÖRTÉNETE CÍMŰ KÖNYV ÚJABB KIADÁSA!

Beszerezhető a Rákoskerti Művelődési Házban annak nyitvatartási idejében:
Hétfő szünnap
Kedd 08.00 – 21.00
Szerda 14.00 – 21.00
Csütörtök 08.00 – 21.00
Péntek 11.00 – 19.00
Hétvégi nyitva tartás a rendezvényekhez igazodik.
Az intézmény 2019. július 1-től augusztus 5-ig ZÁRVA!

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

Első tapasztalatok…

Ebben az évben először hirdette meg a Százszorszép óvoda a „Zeneovi” tábort.
„Zeneovi” foglalkozások már 5 éve vannak az intézményben Varga Zoltánné vezetésével, aki az „Így tedd rá!” módszer zenepedagógusa.
Ez a módszer Magyarország vezető népi játék és néptánc módszertana, melynek segítségével a gyermekek személyisége és képességeik komplexen fejleszthetőek.
Célja, hogy játékos formában, a hagyományos népi játékokon keresztül fejlessze a gyermekek mozgáskészségét. A mondókák, táncok és játékok segítségével fejlődik a játékkészség, mozgáskoordináció, ritmika, zenei hallás, térbeli tájékozódás, valamint a szociális készségek.
Esztétikus, színes, a gyermekek számára vonzó eszközökkel segíti a magyar néptánc alapjainak elsajátítását (pld, néptánc alapok babzsákkal, ugróiskolával, színes gumikkal,
rábaközi népi játékok, moldvai táncok, pünkösdi játékfűzés).
Ezeket a játékokat, foglalkozásokat a gyerekek és a szülők is nagyon megszerették az évek alatt, ez adta az ötletet a tábor megszervezésére.
A tábor programjában napi három zenei foglalkozáson vettek részt a gyerekek, zenei hangszereket barkácsoltak és nagy örömünkre még a szabadjátékok idejében is vidáman énekelgettek.
Szeretnénk köszönetet mondani Béres Károlyné intézményvezetőnek aki támogatta az ötletet és Fohsz Tivadar alpolgármester úrnak, aki engedélyezte tábort.
Köszönetet mondunk a Zrínyi út 261. szám alatti Gyümölcsváros üzletének és az Aranykalács pékségnek, akik támogatták, szponzorálták a gyermekek étkezését.
A gyermekek és szülők pozitív visszajelzései alapján hiszünk benne, hogy a „Zeneovi” tábor hagyománnyá válik a „Százszorszép” óvodában.
Játékban, dalban, táncban gazdag nyarat kívánunk!

Burai Jánosné táborvezető

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!