Szeretünk Rákoskert!

Miért szerethető Rákoskert és az itt élő emberek?
Már a külső szemlélődő számára is különleges élményt ad, mintha lelke lenne a környéknek.
A gyönyörű fák tavasszal megannyi virággal örvendeztetnek, az emberek barátságosak, közvetlenek.
Hát még az iskola!
Ha belépünk, kedves arcokat, izgő-mozgó gyerekeket, családias környezetet találunk. Bőrünkön érezhetjük a kisugárzást, ami vonz.
25 éve „élek” a Kossuth iskolában, azóta el nem múló érzelmi kötődéssel érkezem minden reggel.
Már évek óta érlelődik bennem az a szándék, hogy tanítványainkkal megismertessük lakóhelyük és az iskola történetét, valamint élményeket gyűjtsenek a környék érdekességeiről.
Ebben a tanévben „Szeretünk Rákoskert„ címmel olyan programsorozatot szervezünk, mely megmozgathat mindenkit, aki valamilyen módon kapcsolatban áll iskolánkkal.
Határozott nevelési célunk, hogy tanítványainkban tudatosítsuk és elmélyítsük helyi kötődésüket, ezzel is előmozdítva a hazaszeretetre nevelés nemes ügyét. A tanév során a gyerekek életkori sajátosságaiknak megfelelő feladatokat kapnak, melyet vetélkedőkkel és rajzkiállítással zárunk.
Májusban ünnepnapot tartunk, melyet kiállítással nyitunk meg, ezt követően Csébi András intézményvezető úr összefoglalja a legfontosabb iskolatörténeti és rákoskerti érdekességeket. A programsorozathoz anyagi segítséget kapunk Hatvani Zoltán képviselő úrtól és Fohsz Tivadar alpolgármester úrtól, melyet ezúton is tisztelettel megköszönünk. Kérünk minden olyan helyi szervezetet, szülőt, nagyszülőt, nyugdíjas pedagógust és bárkit, akinek sikerült felkelteni az érdeklődését és azonosulni kész a fentiekkel segítsenek abban, hogy régi képeket, újságcikket gyűjtenek. A tanév során ezeket bármikor be lehet hozni, illetve elektronikus úton el lehet küldeni.
A májusi záró ünnep nyilvános lesz. Szívesen és szeretettel fogadnánk, ha nyugdíjas pedagógusok is megtisztelnének minket jelenlétükkel, hiszen ők azok, akik nyomot hagytak több évtizedes munkájukkal.
Zárásként megköszönöm pedagóguskollégáim támogatását ők azok, akik végrehajtják a feladatot, mert „Egyedül nem megy.„…
Virághné Sütő Gabriella

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.